O nama

Naša priča počinje 2002. godine, kada je italijanska kompanija Italspawn započela otvaranje fabrike komposta.

Tražeći dugoročnu lokacijsku prednost, dostupnost i blizinu kvalitetnih sirovina, napravljena je strateška odluka biranjem sedišta firme. U toj potrazi istaklo se mesto specifičnog imena – Pločica. To je označilo početak za Champicomp.

Lideri nismo postali preko noći. Znali smo da kvalitet proizvoda mora biti nenadmašiv na tadašnjem tržištu. Ta misija poslovanja ostala je i dan danas ista.

Šira javnost prepoznaje trud koji smo uložili i 2014. dobijamo nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“.
Tim postaje bogatiji za svetski priznatog tehnologa, Johana Vogelzangsa. Sa vodećim stručnjakom u Evropi i uz njegovo višedecenijsko iskustvo, potvrđujemo lidersku poziciju i pravimo dalje iskorake u tehnologiji.
Godine 2018. firma prelazi u domaće vlasništvo.
U 2019. godini dupliramo sredstva za proizvodnju i podižemo poslovanje na viši nivo. Otvaramo 6 novih tunela i 2 bunkera. Posebno smo ponosni na proizvodnju komposta treće faze, koja beleži porast tražnje uz vidno zadovoljstvo kupaca.
Počinjemo izgradnju solarne elektrane putem koje ćemo snabdevati našu fabriku električnom energijom. Proširujemo kapacitete za prozvodnju komposta kroz izgradnju dva nova tunela. U narednom periodu koristićemo obnovljive izvora energije u većem kapacitetu.