O nama

CHAMPICOMP je domaće pravno lice osnovano od strane italijanskog pravnog lica koje je i vlasnik preduzeća Az. Agr. ITALSPAWN, lidera u proizvodnji micelijuma za uzgoj pečuraka.

 

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu osnivača u toj oblasti, kao i našom saradnjom sa domaćim i inostranim stručnjacima i institutima, postigli smo takav nivo proizvodnje da možemo da garantujemo konstantan kvalitet komposta. U našem procesu proizvodnje koristimo mašine i tehnologiju renomiranog holandskog proizvodjača CHRISTIAENS GROUP.

 

Fermentacija u bunkerima i pasterizacija u tunelima se vrši najsavremenijom svetskom tehnologijom. U okviru proizvodnog pogona imamo modernu laboratoriju i specijalizovano osoblje koje kontroliše svaku fazu proizvodnog procesa: od sirovima do gotovog proizvoda.

 

Proizvodni proces je potpuno kompjuterizovan i kontrola se vrši u svakoj fazi proizvodnje zahvaljujući opremi FANCOM, jednog od najboljih proizvodjača kompjutera za agroindustriju.

 

Posle pasterizacije kompost se zasejava micelijumom proizvodenog u pogonima Az. Agr. ITALSPAWN u Italiji, a uvozi se na mesečnom nivou radi obezbedjenja uvek svežeg setvenog materijala, kako bi mogli da pružimo našim kupcima najkvalitetniji proizvod. Konačno, zahvaljujući liniji za briketiranje italijanskog proizvodjača OFFICINE ALPI, kompost za uzgoj šampinjona (Agaricus bisporus) je spakovan i spreman za isporuku našoj klijenteli.

 

Zahvaljujući stalnom investiranju u pogon i edukacijom zaposlenih, redovnim monitoringom jednog od najistaknutijih holanskih stručnjaka za proizvodnju komposta i konstantnom praćenju najnovijih medjunarodnih tehnologija u proizvodnji, CHAMPICOMP je zasluženo zauzela prvo mesto među proizvodjačima u jugoistočnoj evropi.

 

Naš proizvod se prodaje kako na domaćem tržištu, tako i u zemljama iz okruženja: Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Rumunija, Bugarska.

 

2014 smo dobili nagradu Kapetan Miša Anastasijević.